ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Φίλες και φίλοι,PERTOS_XAIRETISMOS.jpg

Με ιδιαίτερη χαρά, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, σας καλωσορίζω θερμά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας, ενός ακόμη σημαντικού βήματος όσον αφορά την αναβάθμιση της ενημέρωσης και επικοινωνίας μας με τους γονείς, στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Ευελπιστούμε πως και με αυτό το μέσο θα δίνει την ευκαιρία σε όλους τους γονείς να επικοινωνούν μαζί μας και μεταξύ τους, ώστε να γίνεται ανταλλαγή απόψεων, εισηγήσεων, παρατηρήσεων, χρήσιμων πληροφοριών, με σκοπό φυσικά όλων μας το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο καινούριο για να μορφώσουμε ένα νέο τύπο ανθρώπων, εκείνο που θα στέκεται στερεά στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.  Το σχολείο πρέπει να είναι ο χώρος όπου το κάθε παιδί μπορεί να αποκτήσει όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν ένα μορφωμένο άνθρωπο.  Οφείλει να μάθει τα παιδιά να μαθαίνουν, να κρίνουν, να αμφισβητούν και να μην αποδέχονται τίποτα χωρίς περαιτέρω εξέταση. Με αυτό τον τρόπο κανένας δε θα μπορεί να τους παρουσιάσει μύθους ως αυθεντικά ιστορικά γεγονότα και θα είναι θωρακισμένοι, σκεπτόμενοι πολίτες. 

Είναι υποχρέωση όλων να διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στη διαδικασία μόρφωσης για να προετοιμαστούν κατάλληλα για το μέλλον τους και να αποκτήσουν όλα τα εφόδια, τις αρετές, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που χρειάζεται ο καθένας.  Μέσα από τις προσπάθειες των οργανωμένων γονιών, σημαντικά βήματα γίνονται στην κατεύθυνση αυτή και στην ανάγκη για ισορροπία ανάμεσα στη διοχέτευση γνώσεων και την ανάπτυξη της συναισθηματικής και δημιουργικής πλευράς των παιδιών. Παράλληλα όμως θα πρέπει να μπορούν να βιώνουν την παιδική και νεανική τους ηλικία ως τις πιο ευτυχισμένες και δημιουργικές περιόδους της ζωής τους. 

Κλείνοντας θα ήθελα να καλέσω όλο και περισσότερους γονείς να ενώσουν δυνάμεις με τους συνδέσμους γονέων των σχολείων μας και κατ’ επέκταση να αγκαλιάσουν ακόμα περισσότερο την Ομοσπονδία Λευκωσίας, για να μπορεί να δυναμώσει κι άλλο η φωνή μας, για να μπορούμε να διεκδικούμε ακόμη πιο αποφασιστικά το καλό του Δημόσιου Σχολείου για το καλό των παιδιών μας.

UNIC.png

 ||

                 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ