ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Κατασκηνώσεις στην Αγία Νάπα

Αγαπητοί γονείς και μαθητές της Α΄Γυμνασίου,

Η Ομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας με μοναδικό  γνώμονα, την εξεύρεση κατασκηνωτικών χώρων, που να έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στο παιδί εμπειρίες και ευχάριστες αναμνήσεις με ποιότητα κατασκηνωτικής ζωής, έχοντας βασικά  μελήματα την ασφάλεια, την καθαριότητα, την άθληση, την ψυχαγωγία και την υγιεινή διατροφή ανακοινώνει  το πρόγραμμα Κατασκηνώσεων 2017 για τους μαθητές της Α΄ τάξης των Γυμνασίων της Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας.

Η επαφή με τη φύση, η συνύπαρξη με την ομάδα αλλά και η αποχή από την εξάρτηση του διαδικτύου έχουν μόνο θετικά να προσφέρουν. Η Υγιής και δημιουργική ενασχόληση των νέων είναι από τις προτεραιότητες που διαχρονικά θέτουν οι Οργανωμένοι γονείς.

Δικαίωμα συμμέτοχης θα δοθεί για τους μαθητές της Α΄τάξης Γυμνασίου και θα λειτουργήσουν  3 κατασκηνωτικοί περίοδοι των 6 ημερών η κάθε μια (24/6-29/6, 1/7-6/7 και 8/7-13/7) όπου θα φιλοξενούνται σε κάθε μια το μέγιστο 50 μαθητές. Αν κάποια περίοδος δεν έχει ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχής τότε τα παιδιά θα μεταφερθούν σε άλλη περίοδο σύμφωνα με τη σειρά επιλογής τους.

Την γενική εποπτεία θα την έχει η Ομοσπονδία, όπου μέλη της  διαμείνουν και εντός της κατασκήνωσης.

Η Κατασκήνωση λειτουργεί εντός του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου, πλησίον στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας, 20 μέτρα από την θάλασσα. Το κόστος συμμετοχής στην κατασκήνωση ανά παιδί έχει καθοριστεί στα €175. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η διαμονή σε κτιστούς χώρους με κλιματισμό, υπηρεσίες, πλήρης σίτιση, μεταφορικά από και προς την κατασκήνωση καθώς και εκδρομές όπως, επίσκεψη στο Υδροπάρκο Αγίας Νάπας, κρουαζιέρα, είσοδος στο Λούνα Παρκ «Παλιάτσος», επίσκεψη στο Μουσείο ¨Θάλασσα¨ και δραστηριότητες στην παραλία. Επίσης θα γίνει προσπάθεια διοργάνωσης διαλέξεων ή και βιωματικών εργαστηρίων για εκπαιδευτικά ή άλλα θέματα που απασχολούν τους έφηβους.

(Το πρόγραμμα των εκδρομών πιθανό να τροποποιηθεί)

Η κάθε κατασκηνωτική περίοδος θα στελεχώνεται με ευθύνη της ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων, από τον Αρχηγό Κατασκήνωσης, 3 ομαδάρχες, 1 ομαδάρχη - νοσοκόμο, νυχτοφύλακα.

Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει με κανονισμούς, οι οποίοι θα ανακοινωθούν στους μαθητές που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής από προηγουμένως και εννοείται ότι η κάθε δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται με το  δελτίο υγείας.

Οι δραστηριότητες εντός κατασκήνωσης, οι επισκέψεις στην παραλία και οι εκδρομές θα είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών και θα στοχεύουν στην εκπαιδευτική και ψυχαγωγική ενασχόλησή τους.

Το διατροφολόγιο θα ετοιμαστεί από ειδικό διατροφολόγο και θα περιλαμβάνει 5  γεμάτα. Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και δείπνο.

Γενικές Πληροφορίες:

• Με τη Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει να καταβληθεί ως προκαταβολή το ποσό των €80. Σε αντίθετη περίπτωση η Δήλωση Συμμετοχής θα είναι άκυρη.

 • Κάθε δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από το Δελτίο Υγείας.

• Προτεραιότητα θα έχουν οι δηλώσεις συμμετοχής με κριτήριο την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης συμμετοχής.

• Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, μετά την 31/5/17, το ποσό προκαταβολής θα κατακρατείται από την Ομοσπονδία για κάλυψη των εξόδων που πηγάζουν από την  αγορά υπηρεσιών.

• Για ακύρωση μετά την 7ην Ιουνίου, θα κρατείται όλο το ποσό της συμμετοχής λόγω του ότι η ακύρωση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση των αποστολών (αύξηση του κόστους συνοδείας και εκδρομών ανά παιδί).

•  Το υπόλοιπο ποσό του κόστους της εκδρομής θα πληρωθεί στην ενημερωτική συνάντηση που θα γίνει με όλους τους γονείς.

• Σημειώνουμε επίσης ότι οι πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών για τις κατασκηνώσεις, θα υπάρχουν και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Λευκωσίας (www.osgml.org)

• Οι επιταγές να εκδίδονται στο όνομα: Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας.

• Οι Κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν κάτω από την εποπτεία της Ομοσπονδίας  Λευκωσίας .

• Για περισσότερες πληροφορίες και για Δηλώσεις Συμμετοχής μπορείτε να αποτείνεστε στο Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου σας , στο γραφείο της Ομοσπονδίας τηλ. 22665600 ή στους υπεύθυνους του προγράμματος: Χαράλαμπο Διονυσίου 99418684 και Χρυστάλλα Δανιήλ 99650187.

Αναμένουμε την δική σας θετική ανταπόκριση γιατί εμείς είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας, θα περάσουν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ !

UNIC.png

 ||

                 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ